Tzatziki
Man kender ikke helt til oprindelsen, men ikke desto mindre, så er det blevet en populær spise herhjemme i takt med opblomstringen af det græske køkken.
Her får du en nem og hurtig opskrift på græsk tzatziki, som blandt andet går rigtig godt med græske bøffer. Et tip er at lave dobbeltportion – det skal nok blive spist. ? Med to unger, der ikke er kræsne, så er det i hvert fald tilfældet hjemme hos os. ☺
Mange staver det i øvrigt tsatziki, satsiki eller noget helt tredje, men det er også svært at stave til uden brug af hjælpemidler …
Opskrift på tzatziki
Indsendt af:
Hurtig og meget nem opskrift på græsk tzatziki. Et tip er at lave dobbeltportion - det skal nok blive spist. 😉
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 1 agurk
- 1 tsk. groft salt
- ½ ltr. græsk youghurt
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1,5 tsk. citronsaft
- Peber Efter smag
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Kom yoghurten en si beklædt med et kaffefilter (evt. 2 kaffefiltre). Det stilles til afdrypning i køleskabet i mindst 2 timer.
- Læg agurken i et lille fad og strø salt på.
- Rør rundt og dæk det til med et mindre fad som pres. Sæt det ligeledes på køl.
- Når det hele har stået et par timer, skrabes yoghurten ud af kaffefilteret og hældes i en skål, og der røres med hvidløg, olivenolie, citronsaft og peber.
- Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af (pres evt. med en ske).
- Put efterfølgende agurken i yoghurten og rør godt rundt, før der smages til med salt.
- Lad tzatziki'en hvile i køleskabet ½ time (gerne længere) inden servering.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 14 kcalCarbohydrates: 2 gProtein: 1 gFat: 1 gSaturated Fat: 1 gCholesterol: 1 mgSodium: 99 mgPotassium: 105 mgFiber: 1 gSugar: 1 gVitamin A: 54 IUVitamin C: 3 mgCalcium: 12 mgIron: 1 mg