Spinatvafler med laks
En gang i mellem kan det være sundt at vove pelsen og prøve nye ting af. Især for ens smagsløgs skyld. Det prøvede vi med denne spinat vafler opskrift. Normalt spiser man vafler som en dessert, men med tilføjelsen af spinat, kan det sagtens serveres som aftensmad. Vi blev i hvert fald positivt overrasket over, hvor godt det smager. Serverer man med røget laks og dressing, så er det næsten en stensikker vinder hos de fleste, vil jeg skyde på.
Vidste du, at spinat allerede blev dyrket for over 2.000 år siden i Persien?
Opskrift på spinatvafler med røget laks
Indsendt af:
Utrolig lækker og nem opskrift på spinatvafler med røget laks.
Udstyr
Vaffeljernet har:
- Et varmebestandigt hus automatisk temperaturregulering.
- Skridsikre fødder.
- Non-stick belægning.
- Kontrollampe, så du kan se hvornår det er klart til brug.
- Rengøres nemt, opvaskemaskine frarådes.
Vaffeljern
Minihakker
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 2 dl. mælk
- 2 tsk. bagepulver
- 200 gr. hvedemel
- 100 gr. smør
- 1 dl. vand
- 70 gr. frisk spinat
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Start med at smelte smørret. Når det er smeltet, så sæt det til side og afkøl det.
- Bland derefter bagepulver og mel sammen i en skål.
- Tilsæt vand, mælk og det afkølede smeltede smør.
- Hak spinaten fint. Gør det eventuelt med minihakker.
- Tilsæt spinaten og rør blandingen godt rundt.
- Tænd for vaffeljernet og varm det op.
- Når vaffeljernet har fået den rette varme, så hæld lidt dej på bagepladerne og bag vaflerne.
- Server eventuelt med røget laks, rødløg, agurker og en dressing.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 396 kcalCarbohydrates: 41 gProtein: 7 gFat: 22 gSaturated Fat: 5 gCholesterol: 5 mgSodium: 410 mgPotassium: 228 mgFiber: 2 gSugar: 3 gVitamin A: 2616 IUVitamin C: 5 mgCalcium: 90 mgIron: 3 mg