Nem og lækker opskrift på kartoffelmos
Her er en hurtig og lækker opskrift på kartoffelmos til to personer. Det er meget nemt at lave – skræl, kog og pisk og så er du faktisk færdig. Jeg plejer at bruge både smør og madlavningsfløde, så mosen bliver ekstra lækker.
Man kan bruge opskriften som tilbehør, men ellers så indgår den også i mange andre retter – blandt andet millionbøf, sigøjnerpande og så videre. Man kan godt blive overrasket over, hvor mange kartofler man skal skrælle, før man er sikker på at have nok mos. Til denne ret, skal man bruge 1 kg. kartofler, men det er naturligvis op til en selv at vurdere, om det er for meget eller for lidt.
En vigtig ting, er i øvrigt at huske at smage til med salt.
Vidste du i øvrigt, at man kan datere retten helt tilbage til 1747?
Opskrift på nem og lækker kartoffelmos
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 1 kg. kartofler
- 50 gr. smør
- 1 dl. madlavningsfløde
- Salt Efter behov
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Skræl kartoflerne.
- Fyld en gryde med vand og kog kartoflerne.
- Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra.
- Tilføj smøret og madlavningsfløden og pisk det hele sammen med kartoflerne, indtil mosen har den rette konsistens.
- Smag til med salt.
- Pynt eventuelt med persille.