Kanelsnegle uden æg
Hjemme hos os er yngstemanden på to år allergisk over for æg, men det har ikke begrænset os i at kunne lave kager og lignende uden æg til ham. Kager, som faktisk smager lige så godt uden æg, som med. Til fødselsdage serverer vi eksempelvis hjemmebagte boller uden æg.
Forleden weekend fik vi alle pludselig en trang til de populære kanelsnegle, som nogle også kalder kanelsnurrer. Så der blev fluks søgt efter en kanelsnegle opskrift uden æg – og den fandt vi heldigvis ret hurtigt.
Ikke længe efter gik vi i gang med at lave opskriften, hvor alle i familien naturligvis var med, ælte dejen, på med remoncen, rulle dejen sammen, skær 24 stykker ud og så ellers ind i ovnen. Sværere er det faktisk ikke at lave kanelsnegle uden æg. Det svære er at holde ungernes fingre væk fra remoncen, når den bliver smurt på dejen. ?
Når kanelsneglene har bagt i ca. 15 minutter, så er det ud med dem, hvorefter de lige skal have lov til at afkøle. Når det er gjort, så er et godt tip at pynte dem med enten hvid eller mørk chokolade. Hos os er kanelsneglene blevet en familiefavorit!
Vidste du, at 4. oktober er Kanelbullens dag i Sverige?
Opskrift på kanelsnegle uden æg
Indsendt af:
Udstyr
- Kagerulle (Du videresendes til KitchenOne.dk)
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 2,5 dl. mælk
- 3 tsk. bagepulver
- 60 gr. sukker
- 0,5 tsk. salt
- 100 gr. margarine
- 600 gr. hvedemel
Remonce
- 100 gr. brun farin
- 100 gr. blød margarine Ikke flydende margarine
- 6 tsk. stødt kanel
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Start med at blande bagepulver, sukker, salt og hvedemel sammen i en skål.
- Kom derefter margarine og mælk i.
- Ælt det hele sammen, så det bliver til en lind og lettere "fugtig" dej.
- Når dejen er æltet, så brug en kagerulle til at rulle dejen ud i en rektangel.
- Bland remoncen sammen og smør det efterfølgende ud på den rullede dej.
- Rul nu dejen sammen til en "pølse" og skær ca. 24 stykker ud.
- Læg stykkerne op på en bageplade med bagepapir på og pensel dem med mælk.
- Sæt nu bagepladen ind i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn og lad dem bage i ca. 15 minutter.
- Når de er bagt, så lade dem afkøle lidt inden de serveres.
- Du kan eventuelt pynte kagerne med enten hvid eller mørk glasur.
Pingback: ?? Kanelkage uden æg (10 pers.) | Lækker og svampet kage