Kanelkage uden æg og med kærnemælk
Denne kanelkage opskrift med kærnemælk uden æg er lidt af en klassiker for mig. Jeg kan huske, hvordan jeg havde den med i 1. klasse, da jeg fyldte år. Næsten 30 år senere, så serverer jeg den stadig, men nu blot for mine kollegaer, når jeg har fødselsdag.
Det er også en kage, som bliver lavet ofte hjemme hos os, da den for det første smager vildt godt, men også fordi, at det er en nem kage uden æg. Med en søn, der har allergi over for æg, så er den bare en vinder. Vi ynder også at lave kanelsnegle uden æg fra tid til anden, som også plejer at være et hit herhjemme.
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på kager uden æg, så kan du finde et udvalg ved at klikke her.
Opskrift på kanelkage uden æg
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
Dej
- 500 gr. sukker
- 600 gr. hvedemel
- 175 gr. smør Smeltet
- 3 tsk. natron
- 2 spsk. kanel Stødt
- 7½ dl. kærnemælk
Kaffeglasur
- 350 gr. flormelis
- 175 gr. smør Smeltet
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. kakao
- 4 spsk. kaffe Færdigbrygget
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
Dej
- Start med at tænde ovnen på 200 grader.
- Smelt smørret i en gryde.
- Mens smørret smeltes, så bland mel, natron, kanel, sukker og kærnemælk sammen i en skål.
- Hæld den smeltede smør over i skålen. Bland det hele godt sammen.
- Smør en bradepande og hæld derefter dejen i.
- Bag kagen i ca. 35 minutter afhængigt af dejens tykkelse.
Kaffeglasur
- Inden du laver glasuren, er det en god idé at kagen er afkølet først.
- Start med at brygge kaffen.
- Smelt smørret i en gryde.
- Hæld den færdigbryggede kaffe i gryden sammen med de resterende ingredienser og rør godt rundt.
- Smør glasuren på kagen umiddelbart efter, at kagen er bagt færdig.