Dejlig og hurtig opskrift på frikadeller med hjemmelavet agurkesalat
Nogle gange skal det gå stærkt og være nemt med aftensmaden. Oftest, så er det lig med at gå på kompromis med madkvaliteten. Det er heldigvis ikke tilfældet med denne opskrift på frikadeller med hjemmelavet agurkesalat. Børnene er tilmed vilde med den.
Start med at skræl og kog kartoflerne. Mens de koger, så laver du agurkesalaten, hvilket i øvrigt er super nemt og simpelt. Et godt tip er at bruge et mandolinjern, når agurken skal skæres i skiver. Når agurkesalaten står og trækker, så steges frikadellerne. Mens de passer sig selv, så anrettes salaten.
Vidste du i øvrigt, at frikadeller ikke er nogen dansk opfindelse?
Er du mere til græske frikadeller?
Opskrift på frikadeller med hjemmelavet agurkesalat
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 1 stk. agurk
- 1 ps. kartofler
- 1 pk. kartoffel-frikadellefars
- ½ pose gulerødder
- 1 stk. hjertesalat
- 1 stk. lime
- 1/4 ltr. creme fraiche
- 2 ps. peanuts
- 2 ps. ærter
- 1 dl. eddike
- 1 dl. sukker Efter behov
- Salt Efter behov
- Peber Efter behov
- Olivenolie Efter behov
- Smør Efter behov
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
Kartofler
- Start med at skrælle kartoflerne og kog dem under låg i saltet vand. Alt efter behov, så kog dem i ca. 14-16 minutter.
Agurkesalat
- Skær agurken i skiver og kom dem alle i en skål. En god idé vil være at bruge et mandolinjern.
- Drys agurkeskiverne med lidt salt.
- Bland ½ dl. eddike og sukkeret i en lille gryde og bring det til kogepunktet. Kog og rør, indtil sukkeret er helt opløst.
- Hæld eddikelagen i en skål for sig og krydr den med friskkværnet peber. Tilsæt ½ dl. kold eddike og lad derefter lagen afkøle lidt.
- Hæld til sidst eddikelagen over agurkeskiverne og lad dem trække, indtil de skal serveres.
Frikadeller
- Varm en pande med olivenolie og lidt smør på.
- Form frikadeller af farsen og steg dem på panden, indtil de har opnået den ønskede farve. Typisk 3-4 minutter på hver side.
Salat med ærter og peanuts
- Mens firkadellerne steger, så del salaten i bladene og anret dem fint på et fad.
- Skræl gulerødderne og skær dem i små stave.
- Halvér limen.
- Kog ærterne i saltet vand i 1-2 minutter. Hæld vandet fra og vend dem med olivenolie og limesaft.
- Rør creme fraiche med limesaft, salt og peber.
- Salatbladene toppes med ærterne. Hæld striber af creme fraiche over salatbladene og drys med peanuts.