Fried rice med kylling
Denne opskrift på fried rice, også kaldet stegte ris, er med kylling. Man kan sagtens vælge at udskifte det med eksempelvis tigerrejer eller andet, men jeg synes, at kyllingen er et glimrende valg.
Jeg plejer at sætte risene over, inden jeg hakker og forbereder alle de andre ingredienserne, før jeg til sidst hælder det hele i en wok. Det vil sige, at jeg snitter alle grøntsagerne og lægger dem i en skål for sig og pisker så æggene sammen i en anden skål. Herefter skærer jeg kyllingefileterne i små stykker og lægger også dem til side. Først efter al forberedelsen er klaret, varmer jeg wok’en op med olie, hvorefter jeg tilsætter ingredienserne én efter én.
Hvis man skal “lykkedes” med denne opskrift på fried rice med kylling, så er et godt tip nemlig at forberede alle ingredienserne
Se andre asiatiske opskrifter her.
Opskrift på fried rice med kylling
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 2 rødløg
- 3 stk. forårsløg
- 2 stk. rød peber
- 3 æg
- 2 dl. frosne ærter
- 400 gr. fersk kylling Filet
- 1 tsk. tørret chiliflager
- 4 dl. ris
- 2 spsk. olivenolie
- Salt Efter behov
- Peber Efter behov
- 1 håndfuld peanuts
Marinade
- 1 spsk. riseddike
- 1 spsk. soja
- 1 tsk. sukker
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Start med at kog risene, som anvist på emballagen.
- Imens risene er sat over, så skær rødløg og rød peber i tynde strimler, og hak forårsløgene.
- Skær kyllingenefileterne i små stykker og enten kog eller steg dem.
- Varm olien ved nedsat varme i en wokpande.
- Pisk æggene sammen og hæld dem op i wokpanden, når olien er tilpas varm uden at den "ryger", og lad dem stege i 1-2 minutter. Rør rundt med en palet og del dem op.
- Kom rødløg, forårsløg og rød peber ved, og steg videre i 4-5 minutter.
- Hæld de frosne ærter ved, lad dem få varmen og kom herefter kylling og chiliflagerne i panden.
- Steg det hele i et par minutter og hæld de kogte ris i. Steg dem, til de har fået varmen og hæld så marinaden over.
- Vend alting godt sammen i 4-5 minutter, krydr med salt og peber og kom til sidst peanuts i.
Marinade
- Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og hældes efterfølgende i wokken.
- Rør det godt rundt i 2-3 minutter, hvorefter retten er klar til at blive serveret.