Lækker og svampet chokoladekage uden æg
Når man er vild med kage og samtidig har en søn, der lider af æg-allergi, så priser man sig lykkelig, når man finder opskrifter på kager uden æg. Det er lige præcis, hvad jeg gjorde da jeg fandt denne opskrift. Konsistensen i kagen er anderledes end en almindelig chokoladekage, men det gør faktisk ikke noget, synes jeg. Den smager under alle omstændigheder rigtig godt og med glasur på toppen, så er jeg solgt. Det samme er min søn. ?
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på kager uden æg, så kan du finde et udvalg ved at klikke her.
Opskrift på chokoladekage uden æg
Indsendt af:
Denne chokoladekage uden æg er simpel og nem at gå til. Den smager virkelig godt og er tilmed ret svampet, og så er den et meget godt alternativ til en "traditionel" chokoladekage.
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 5 spsk. olie
- 250 ml. mælk
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 200 gr. sukker
- ½ tsk. salt
- 30 gr. kakao
- 200 gr. mel
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Start med at tænde ovnen på 175 grader. Det skal være under/over varme
- Bland mælk og olie sammen i en skål og pisk det sammen
- Kom dernæst vaniljesukker, bagepulver, sukker, salt og kakao i. Pisk det godt sammen
- Tilsæt mel i skålen og fortsæt med at piske. Brug eventuelt en si, når du hælder melet i, så det bliver fint og nemt at piske
- Tag en springform, smør den og hæld dejen i formen
- Sæt springformen i den forvarmede ovn og bag kagen i 25-35 minutter
- Hæld glasur på kagen, når den er helt afkølet
Næringsindhold pr. portion
Calories: 221 kcalCarbohydrates: 48 gProtein: 4 gFat: 2 gSaturated Fat: 1 gTrans Fat: 1 gCholesterol: 3 mgSodium: 73 mgPotassium: 126 mgFiber: 2 gSugar: 27 gVitamin A: 51 IUCalcium: 44 mgIron: 2 mg