Lækker cheesecake med hindbær
Cheesecake er efterhånden rigtig populært, og man kan finde dem i sit lokale supermarked og på caféer, men en hjemmelavet cheesecake er nu en gang det bedste. Du får her en opskrift på en cheesecake med kiksebund, lækker ostecreme og med géle og friske hindbær på toppen.
En fordel ved denne opskrift er, at den er uden æg. Med en dreng, der har æg-allergi, så er det i vores tilfælde et must, i forhold til kager uden æg.
Vidste du i øvrigt, at det menes, at den første cheesecake blev lavet på den græske ø Samos ca. 2000 år f.Kr.?
Opskrift på cheesecake med hindbær
Indsendt af:
Den friske cheesecake er klar til at blive serveret, så snart geléen er stivnet. Den er dog bedst, hvis den får lov til at stå i køleskabet natten over. Så hvis du har tiden til det, så lav den lækre cheesecake en dag i forvejen.
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
Kiksebund
- 250 gr. Digestive-kiks
- 125 gr. smør
- 1 tsk. stødt kanel
Flødeostecreme
- 3 stk husblas blade
- 100 gr. flormelis
- 400 gr. flødeost
- 2 tsk. skal fra en limefrugt Fintrevet
- 2,5 dl. piskefløde
Ribsgelé
- 1 gl. ribsgelé
- 400 gr. hindbær
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
Sådan laves kiksebunden
- Start med at tænde ovnen på 175°.
- Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd. Du kan også bruge en blender.
- Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.
- Pres kiksemassen ud i bunden af din springform (skal være 22 cm. i diameter).
- Sørg for, at overfladen og især kanten er pænt lige.
- Bag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Lad den køle helt af i formen.
Sådan laves flødeostecremen
- Læg husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter.
- Pisk flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en stor skål.
- Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.
- Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug fx en dejskraber. Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.
- Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.
- Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat. Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner.
Sådan laves ribsgeléen
- Smelt ribsgeleen i en gryde ved svag varme. Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm.
- Hæld den smeltede ribsgelé ud på den stivnede cheesecake, og drej med det samme springformen rundt med hænderne, så den varme gelé fordeles jævnt ud over hele overfladen.
- Sæt hurtigt hindbærrene tæt sammen i den varme gelé, inden den når at stivne helt.
Næringsindhold pr. portion
Calories: 4800 kcalCarbohydrates: 366 gProtein: 55 gFat: 358 gSaturated Fat: 160 gCholesterol: 783 mgSodium: 3763 mgPotassium: 1743 mgFiber: 34 gSugar: 207 gVitamin A: 13659 IUVitamin C: 107 mgCalcium: 766 mgIron: 14 mg