Nem opskrift på hjemmelavet kyllingepizza
Du kommer sent hjem fra arbejde og kan næsten ikke overskue at skulle lave aftensmad til familien. Det er dog lige indtil det går op for dig, at i aften står den på hjemmelavet kyllingepizza. 😉
Grunden til din lettelse, er fordi opskriften på denne ret er såre simpel og meget hurtig at lave. Den er derfor nem at overskue og ungerne elsker den med garanti.
Start med at tænde din ovn, sæt vand over til majskolberne og skyl grøntsagerne. Følg derefter opskrift trin for trin.
Vidste du, at pizzaens oprindelse ikke med sikkerhed kan fastslåes?
Er du mere til italiensk mad i aften? Så finder du mange spændende opskrifter på mine-madopskrifter.dk.
Opskrift på børnevenlig hjemmelavet kyllingepizza
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 2 stk. røde peberfrugter
- 2 stk. majskolber
- ½ pose gulerødder
- 1 pk. kyllingelår Uden ben
- 1 stk. løg
- 2 stk. pizzadeje Færdiglavet
- 1 fl. mosede tomater
- 2 poser revet goudaost
- Olivenolie Efter behag
- Salt Efter behag
- Peber Efter behag
- Hvedemel Efter behag
- Smør Efter behag
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Start med at tænde din ovn på 220 grader og tag de færdiglavede pizzadeje ud af dit køleskab. Sæt noget vand over til majskolberne og skyl grøntsagerne godt.
- Skræl gulerødderne og skær dem i små stave, som børnene kan spise som snacks. Skær kernehuset fra den ene peberfrugt og skør også den i staver til snackgrønt.
- Fjern kernehuset fra den anden peberfrugt og skær den i små tern. Hak ligeledes løg og hvidløg i små tern.
- Bland løg, hvidløg og peberfrugterne med 3 spsk. olivenolie sammen. Tilføj salt og peber efter smag.
- Fjern bladene af majskolberne og del hver majskolbe i 2-3 stykker.
- Kom majstykkerne i det kogende vand og kog dem i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, når de er kogt færdige.
- Skær kyllingen i små strimler. Varm en pande op med olie på og steg kyllingestrimlerne ved høj varme i ca. 3-4 minutter. Husk at krydr med salt og peber.
- Mens kyllingen steger, så rul pizzadejen ud på et meldrysset bord og kom den derefter op på et stykke bagepapir. Løft den over på en bageplade.
- Fordel tomatsauce og peberfrugt-topping på den udrullede pizzadej. Tilsæt revet gouda-ost, stegt kylling og dryp til sidst med lidt olivenolie.
- Bag pizzaerne i ovnen i ca. 8-10 minutter indtil fyldet er bagt og bunden er sprød.
- Når pizzaerne er bagt færdig, kan de eventuelt nydes med snackgrønt og majskolber til.