Lækker og cremet blomkålssuppe med bacon
Da jeg første gang blev foreslået denne ret af min kæreste, en af de utallige gange hun var i færd med at planlægge en kommende uges madplan, da glemte hun at nævne “med bacon”. Jeg sagde selvsagt prompte “nej tak”. “Blomkålssuppe? Hvad tænker hun på??”, tænkte jeg. Hun kunne hurtigt se min foragt i ansigtet og først herefter nævnte hun, “jamen, det er jo med bacon.”. Ja, så var det pludselig en anden sag … 😉
Vi fik den lavet og opskriften på blomkålssuppe med bacon her er i øvrigt super nem. Jeg havde stadig mine skrupler, da jeg skulle smage den, men hånden på hjertet, så smager den virkelig godt og er dejlig cremet. Det er klart, at bacon er prikken over i’et. Det skal også nævnes, at frisk purløg er et fint supplement.
Hvis du mere er til andre slags supper, så kan du finde inspiration her.
Vidste du i øvrigt, at blomkål har været dyrket i vesten siden 1600-tallet?
Opskrift på blomkålssuppe med bacon
Indsendt af:
Udstyr
- Stavblender (Du videresendes til KitchenOne.dk)
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 1 blomkål
- 1 løg Hakket
- 2 spsk. olie
- 7 dl. hønsebouillon
- 2½ dl. madlavningsfløde
- Salt Efter behov
- Peber Efter behov
- 150 gr. bacon I tern
- 1 potte purløg Hakket
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Start med at skyl blomkålen og del den i små stykker
- Skær stokken i tynde skiver
- Tag en gryde, hæld olien i og sautér løget til det er klart
- Når løgene er klare, så lad blomkålen stege med i fem min. under omrøring. Skru op for varmen
- Lav bouillonen og hæld den i gryden. Bring den i kog og lad det hele småkoge i 10 min. under låg
- Tag en stavblender og purér blomkålssuppen, tilsæt fløde og varm derefter suppen op
- Tilsæt salt og peber efter behov
Tilbehør
- Steg baconen på en pande
- Når baconstykkerne er sprøde, så tag dem af og læg dem på en tallerken med køkkenrulle eller andet papir på
- Retten serveres med bacon og klippet purløg