Du er her: Hjem Opskrifter Aftensmad Svensk pølseret
Annonce
feb 25, 2019
4095 visninger
0 0

Svensk pølseret

Af
Annonce

Svensk pølseret

Retten her kan man lave denne ret på mange måder og denne er blot én af dem. Vi plejer at bruge nye kartofler, men det er naturligvis op til en selv. Den er dejlig nem at gå til og smager super godt. Et alternativ kunne også være pølsegryde med pasta og pølser.

Fun fact

Vidste du, at svenskerne slet ikke kender til denne ret? Navnet er eftersigende blevet til pga. danskere, der har været på lejrskole i Sverige, hvor man på en af de sidste dage har frembragt noget sammenkog af resterne: En ret med pølser i Sverige.

Svensk pølseret

Opskrift på svensk pølseret

Indsendt af:

Peter EistrupPeter Eistrup
Man kan lave svensk pølseret på mange måder, og denne er blot en af dem. Vi plejer at bruge nye kartofler, men det er naturligvis op til en selv.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad
Antal 4 portioner
Kalorier 1092 kcal

Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
 

  • 500 gr. wienerpølser
  • 2 stk. løg
  • 40 gr. smør
  • 140 gr. tomatpuré
  • 1 kg. kartofler
  • 3 spsk. mel
  • 1 spsk. paprika
  • 500 ml. madlavningsfløde
  • Salt Efter behov
  • Peber Efter behov

Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
 

  • Start med at tænde ovnen og sæt den til 180 grader varmluft
  • Rens derefter kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte stykker - alt efter deres størrelse. Kom alle stykkerne i en pose med lidt olie, salt og peber.
  • Ryst posen og fordel kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kartoflerne i ovnen i 45 minutter.
  • Imens kartoflerne er i ovnen, så laves sovsen.
  • Smelt smøret i en gryde og steg løg og pølser. Rør løbende i det og steg det indtil løgene er bløde og pølserne er brune.
  • Tilsæt paprika og mel, og tilføj derefter tomatpuréen.
  • Tilføj fløden imens der røres godt rundt. Tilsæt salt og peber.
  • Lad det hele koges op, så det bobler en smule, men husk at rør i det engang i mellem. Når sovsen er tilpas tyk i det, så kan den smages til.
  • Når kartoflerne har fået nok, så kan de blandes i sovsen.
  • Nu er din svenske pølseret klar til at blive serveret.

Næringsindhold pr. portion

Calories: 1092 kcalCarbohydrates: 51 gProtein: 27 gFat: 88 gSaturated Fat: 42 gTrans Fat: 1 gCholesterol: 261 mgSodium: 962 mgPotassium: 1616 mgFiber: 6 gSugar: 4 gVitamin A: 2480 IUVitamin C: 55 mgCalcium: 132 mgIron: 4 mg
Mere i samme kategori:
Aftensmad
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk

second_shiftnav_panel

Følg os