Du er her: Hjem Opskrifter Pariserbøf
Annonce
nov 30, 2019
2630 visninger
0 0

Pariserbøf

Af
Annonce

Pariserbøf med porcheret æg

Hvis du vil prøve en lidt alternativ ret til aftensmad, så er denne lige sagen.

Et tip er at forme bøfferne, så de er en anelse større end toastbrødet og omkring 1,5 cm tykke. Man kan vælge at riste toastbrødet på en brødrister, men hvis retten virkelig skal komme til sin ret, så skal brødet naturligvis steges på panden i masser af fedtstof. Så bliver det næste ikke mere lækkert! Eller … Det gør det faktisk med det porcherede æg. ?

Fun fact

Vidste du, at du får Danmarks nok største pariserbøf hos Restaurant Kohalen?

Se flere opskrifter på aftensmad her.

pariserbøf

Opskrift på pariserbøf

Indsendt af:

Peter EistrupPeter Eistrup
Man skulle tro at Pariserbøf kommer fra Frankrig grundet navnet, men som Søndagsavisen skriver, så er retten mere klassisk dansk end fransk. To sandsynlige grunde til, at retten har fået navnet Pariserbøf er, at bøffen ligger på et stykke franskbrød, og at der er kapers på. Sidstnævnte er dog ikke med i denne opskrift, men det står en frit for om man vil tilføje det. Kapers bruger de i stor stil i det franske køkken. I denne opskrift er der brugt pocheret æg.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 409 kcal

Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
 

  • 500 gr. hakket oksekød
  • 4 stk. æg
  • 2 stk. rødløg
  • 200 gr. syltede rødbede
  • 4 stk. toastbrød
  • 40 gr. smør
  • Salt Efter behag
  • Peber Efter behag

Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
 

  • Start med at forme kødet, så der er fire lige store bøffer. De må gerne være omkring 1,5 cm tykke og en anelse større end toastbrødet.
  • Krydr bøfferne med salt og peber.
  • Kom smørret på en pande og varm det ved god varme. Lad varmen aftage, så smørret bliver gyldent.
  • Kom bøfferne på panden og steg dem i ca. 5-6 minutter på hver side. For smagens skyld, så må de ikke gerne være rosa indeni. Når bøfferne er færdige, tages de af panden.
  • Rist toastbrødet på panden, hvor der stadig er fedtstof fra stegningen af bøfferne.
  • Placer bøfferne på toastbrøddet.
  • Hak løgene, samt rødbeden fint.
  • Pochér æggene og læg dem ovenpå bøfferne.
  • Slut af med at drysse de hakkede løg og rødbeder over.

Næringsindhold pr. portion

Calories: 409 kcalCarbohydrates: 4 gProtein: 22 gFat: 33 gSaturated Fat: 11 gTrans Fat: 2 gCholesterol: 92 mgSodium: 282 mgPotassium: 419 mgFiber: 1 gSugar: 3 gVitamin A: 375 IUVitamin C: 2 mgCalcium: 35 mgIron: 3 mg
Opskrift mærkater
· · · · ·
Mere i samme kategori:
Opskrifter
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk

second_shiftnav_panel

Følg os