
- Udbytte: ca. 16 stk.
- Tilberedningstid: 20 minutter
Mia's langtidshævede boller
Nemme og lækre boller til hverdag. Ca. 16 stk
Ingredienser
- Gær - 30 g
- Koldt vand - 7 dl
- Olie - 2 spsk
- Hvidt sukker - 2 spsk
- Groft salt - 2 tsk
- Grovvalsede havregryn - 200 g
- Rugmel - 200 g
- Hvedemel - 500 g
Opskrift
- Rør gæren ud i det kolde vand
- Tilsæt havregryn, rugmel og ca. halvdelen af hvedemelet. Rør godt rundt
- Tilsæt olie, salt, sukker og resten af melet og rør dejen færdig
- Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag
- Tænd ovnen på 200 grader (over/undervarme)
- Brug to skeer til at forme ca. 16 boller på en bageplade
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20-25 min.
- Lad de nybagte boller køle af på en bagerist
TIP:
Brug gerne en røremaskine. Derved fås det bedste resultat.
Bollerne er velegnede til frysning