Du er her: Hjem Opskrifter Bagværk og bagning Brød Hjemmebagte boller uden æg
Annonce
jan 17, 2021
8095 visninger
0 0

Hjemmebagte boller uden æg

Af
Annonce

Hjemmebagte boller uden æg

Jeg har en søn, der er allergisk over for æg, så jeg er vild med denne opskrift på hjemmebagte boller uden æg – og det samme er han. Det kan meget nemt blive lidt af en jungle at skulle navigere efter opskrifter, der ikke indeholder æg. Vi har dog efterhånden fundet en del og denne opskrift er klart blevet en af vores yndlings. Vi bruger den også hver gang, der skal holdes børnefødselsdag.

Opskriften er noget nær den samme som denne opskrift på hjemmebagte boller, men åbenlyst uden æg. En anden forskel er, at bollerne i denne opskrift uden æg heller ikke bliver lige så luftige og samtidig også lidt rustikke. Smagen fejler dog på ingen måde noget som helst og er samtidig en fin erstatning for boller med æg.

Et mindre tip er at holde øje med bagningen i ovnen. Nogle gange kan det godt være en fordel at tage bollerne ud lidt før tid. Det er en vurderingssag fra bagning til bagning.

Vidste du i øvrigt, at over halvdelen af børn med æg-allergi vokser fra det inden de fylder fem år? Det krydser vi fingre for også bliver tilfældet med vores dreng.

Hjemmebagte boller uden æg

Opskrift på hjemmebagte boller uden æg

Indsendt af:

Peter EistrupPeter Eistrup
Det kan være svært at finde opskrifter på boller uden æg, som samtidig er smagfulde. Derfor er jeg kæmpe fan af lige præcis denne opskrift, da man faktisk ikke kan smage. at der ikke er æg med i opskriften. ☺
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Brød
Kan fryses? Ja
Antal 24 stk.
Kalorier 202 kcal

Udstyr

Bagestålet (youtube)
Køb Bagestål + Kombispaden
  • Bagestålet Kernen i sortimentet. Bagestålet er stort set umuligt at ødelægge. Det leder og optager varmen 18 x bedre end en almindelig bagesten, og hjælper dig med at hæve dine bageresultater til et nyt niveau.
  • Kombispaden Kombispaden er uundværlig når du skal have din pizza eller dine brød og boller ind og ud af ovnen. Den fungerer både som forberedelsesplade og som bagespade.
(Du videresendes til bagestaalet.dk)
Bagestålet+Kombispaden
Køb Bagestålet kendt fra "Den store bagedyst"
  • Bagestålet Kernen i sortimentet. Bagestålet er stort set umuligt at ødelægge. Det leder og optager varmen 18 x bedre end en almindelig bagesten, og hjælper dig med at hæve dine bageresultater til et nyt niveau.
(Du videresendes til bagestaalet.dk)
Bagestålet
Køb Kombispaden
  • Kombispaden Kombispaden er uundværlig når du skal have din pizza eller dine brød og boller ind og ud af ovnen. Den fungerer både som forberedelsesplade og som bagespade.
(Du videresendes til bagestaalet.dk)
Kombispaden

Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
 

  • 5 dl. lunkent vand
  • 100 gr. gær
  • 100 gr. margarine Margarinen skal være blød
  • 100 gr. sukker
  • 2 knsp. salt
  • 1 kg. hvedemel

Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
 

  • Start med at blande lunkent vand og gær i en skål.
  • Tilføj mel, sukker, salt og smør. Bland det hele godt sammen.
  • Lad dejen hæve i ca. 20 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Når dejen er hævet, deles den i ca. 24 stykker. 70-75 gr. pr. bolle.
  • Bollerne fordeles på to bageplader.
  • Bag bollerne i 15-20 minutter.
  • Servér dem med smør eller andet.

Næringsindhold pr. portion

Calories: 202 kcalCarbohydrates: 37 gProtein: 5 gFat: 4 gSaturated Fat: 1 gSodium: 75 mgPotassium: 71 mgFiber: 1 gSugar: 4 gVitamin A: 149 IUVitamin C: 1 mgCalcium: 9 mgIron: 2 mg
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk

second_shiftnav_panel

Følg os