
- Udbytte: 15-20 stk.
- Forberedelsestid: 10 minutter
- Tilberedningstid: 20-30 minutter
- Antal: 20 personer
Gammeldags pandekager
Her er en nem, hurtig og klassisk opskrift på gammeldags pandekager. ? Jeg plejer at bruge 1/2 dl. dej til hver pandekage, som giver ca. 20 pandekager i alt, men det er naturligvis helt op til dig selv, hvis du eventuelt er til tykkere pandekager. ? Pandekagerne er gode at servere som en dessert eller hvis man blot vil have noget lækkert en eftermiddag. Jeg er selv vild med sukker og syltetøj, men man kan også spise dem med nutella, is, sirup, honning eller noget helt femte.
Ingredienser
- Hvedemel - 250 gr.
- Bagepulver - 2 tsk.
- Salt - 1/2 tsk.
- Sukker - 2 tsk.
- Vaniliepulver - 2 tsk.
- Mælk - 6 dl.
- Æg - 2 stk.
- Smeltet smør - 100 gr.
Opskrift
- Start med at smelte smørret.
- Bland alle de andre ingredienser sammen i en skål.
- Tilføj det smeltede smør i skålen.
- Bland det hele sammen. Gerne med en elpisker.
- Varm en pande med lidt smør eller olie på.
- Når panden er varm, hældes lidt dej på. Alt efter tykkelsen på pandekagen skal den vendes lidt efter.
- Når pandekagen vurderes at være færdig, tages den af panden og en ny pandekage kan laves.
- Gentag indtil alt dejen er brugt.
- Servér pandekagerne med enten sukker, marmelade, is, nutella eller noget femte.