Klassiske pølsehorn
24 lækre pølsehorn.
Opskrift på klassiske pølsehorn
Indsendt af:
24 lækre pølsehorn
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 25 gr. smør
- 4 dl. letmælk
- 1 dl. tykmælk
- 25 gr. gær
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 800 gr. hvedemel
- 1 æg
- 8 pølser
- Ketchup Efter behag
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken
- Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælken
- Rør gæren ud heri
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Hold evt. lidt mel tilbage
- Dæk skålen til og lad dejlen hæve et lunt sted i ca. 1 time
- Skær pølserne i 24 lige store stykker
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet
- Del dejen i 3 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter)
- Del hver dejplade i 8 "lagkagesnit"
- Fordel ketchup på den brede ende af snitterne og læg en pølse ovenpå.
- Rul snitterne sammen fra den brede ende og læg dem på en bageplade med spidsen nederst.
- Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time inden de pensles godt med æg.
- Tænd ovnen på 225 grader "over/under varme".
- Bag pølsehornene ca. 15 minutter eller indtil de får en flot gyldenbrun farve.