
- Udbytte: 16 stk.
- Forberedelsestid: 1h 30 min
- Tilberedningstid: 20 minutter
Klassisk fynsk brunsviger
Den klassiske fynske brunsviger er klart én af mine favoritter, og så er den tilmed nem at lave. Det eneste der kræves er en lille smule tålmodighed. Den er rigtig god at servere til fødselsdage eller til kaffen en søndag. 🙂
Dejen er den samme, som laves til "Verdens bedste boller".
Ingredienser
- Dej
- Lunkent vand - 5 dl.
- Æg - 2 stk.
- Gær - 100 gr.
- Margarine - 100 gr.
- Sukker - 100 gr.
- Salt - 2 knsp.
- Hvedemel - 1.000 gr.
- Remonce
- Bagesmør - 250 gr.
- Brun farin - 500 gr.
- Lys sirup - 1 spsk.
Opskrift
- Start med at blande lunkent vand, gær og æg i en skål.
- Tilføj mel, sukker, salt og smør. Bland det hele godt sammen.
- Lad dejen hæve i ca. 60 minutter.
- Smelt smørret til remoncen i en gryde ved svag varme.
- Når smørret er smeltet hældes farinen i. Rør det godt sammen.
- Tilføj siruppen.
- Når dejen er hævet, fordeles den ud på et stykke bagepapir på en bradepande.
- Stik en masse små huller i dejen med en ske, som remoncen kan hældes i.
- Smør remoncen på dejen og lad den efterhæve i cs. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 190 gr.
- Når dejen har efterhævet bages den i 15-20 minutter.
- Skær brunsvigeren ud og servér den.