Kategori: Asiatisk

Asien er et kontinent med mange forskellige lande, folkefærd og især madtraditioner. Det vil ikke være helt korrekt at liste alle asiatiske madopskrifter op under én kategori, hvilket vi dog alligevel forsøger at gøre her. Asiatisk mad er nemlig nøjagtig ligeså omfattende som eksempelvis europæisk mad også kan være. Der findes indisk mad, thai mad, kinesisk mad, japansk mad og så videre.

Asiatisk mad har dog nogle fælles kendetegn. Disse kendetegn er ingredienser, som eksempelvis nudler, ris, kylling, fisk mv., der typisk går igen på tværs. Disse ingredienser finder man oftest hver for sig i opskrifter, men i særdeleshed også i samme opskrift. Supper er også meget populære og traditionelle retter i Asien. Hvem har ikke prøvet en lækker thaisuppe eller en hønsekødssuppe?

Fried rice, eller stegte ris som det hedder på dansk, er en ret, der kan tilberedes på mange måder, og som også er uhyre populær i Asien. Udover at det er nemt at tilberede, så findes der rigtig mange forskellige opskrifter på netop stegte ris. En af de mest anvendte retter, må dog nok være fried rice med kylling.