Molbosnegle med remonce
Molbosnegle, kanelsnegle eller blot snegle. Kært barn har mange navne, og denne kage er én af dem. Nogle er høje og nogle er lave. Uanset hvad, så er de ikke så svære at lave og så smager de rigtig godt!
Mine unger elsker simpelthen, hver gang vi laver molbosnegle til dem – eller kanelsnegle, som de kalder dem. De plejer at hjælpe til i køkkenet med stor begejstring og glæde, når vi bager kager og det er naturligvis ingen undtagelse, når vi også laver denne opskrift. De er dog mest interesseret i at hjælpe til med remoncen, som de er meget store fans af. Især INDEN vi bager selve sneglene! ? Så får de som de fleste andre børn, der hjælper til med at bage, selvfølgelig også lov til at slikke bageskeen ren. Alt imens sneglene efterhæver.
Vidste du, at en molbosnegl er en høj kanelsnegl?
Opskrift på molbosnegle
Indsendt af:
Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
- 2 dl. mælk
- 50 gr. gær
- 100 gr. blødt smør
- 2 æg
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 2 spsk. sukker
- ½ tsk. groft salt
- 500 gr. hvedemel
Fyld
- 150 gr. blødt smør
- 85 gr. sukker
- 2 spsk. stødt kanel
Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
- Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i.
- Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Stil den hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Rør smør, sukker og kanel godt sammen.
- Ælt dejen igennem igen og del den i to dele.
- Rul hver del til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm), og smør fyldet herpå.
- Rul dem sammen på det lange led som til roulader, og skær hver i 15 stykker.
- Sæt sneglene på bagepapir eller en smurt bageplade. Bøj det yderste af dejen ind under sneglen.
- Lad sneglene efterhæve ca. 30 minutter.
- Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.