Du er her: Hjem Opskrifter Aftensmad Fried rice med kylling
Annonce
dec 29, 2016
2541 visninger
0 0

Fried rice med kylling

Af
Annonce

Fried rice med kylling

Denne opskrift på fried rice, også kaldet stegte ris, er med kylling. Man kan sagtens vælge at udskifte det med eksempelvis tigerrejer eller andet, men jeg synes, at kyllingen er et glimrende valg.

Jeg plejer at sætte risene over, inden jeg hakker og forbereder alle de andre ingredienserne, før jeg til sidst hælder det hele i en wok. Det vil sige, at jeg snitter alle grøntsagerne og lægger dem i en skål for sig og pisker så æggene sammen i en anden skål. Herefter skærer jeg kyllingefileterne i små stykker og lægger også dem til side. Først efter al forberedelsen er klaret, varmer jeg wok’en op med olie, hvorefter jeg tilsætter ingredienserne én efter én.

Hvis man skal “lykkedes” med denne opskrift på fried rice med kylling, så er et godt tip nemlig at forberede alle ingredienserne inden man starter med at tilberede, da hele retten kun skal have omkring 15-20 minutter i wok’en. Forberedelsen tager ca. 30 minutter, men det kommer naturligvis an på, hvor hurtig, eller effektiv om man vil, til at snitte alle grøntsagerne, koge risene og stege eller koge kyllingestykkerne.

Se andre asiatiske opskrifter her.

fried rice med kylling - mine-madopskrifter.dk

Opskrift på fried rice med kylling

Indsendt af:

Peter EistrupPeter Eistrup
Denne ret skal laves, når man har god tid, da den kræver en del forberedelse. Selve tilberedningen tager ikke mere end 15-20 minutter, men for at "lykkedes" med retten, så er det en god idé at have alle ingredienserne klar, inden man begynder at tilberede.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 691 kcal

Ingredienser (Tryk på en ingrediens for at strege den over)
 

  • 2 rødløg
  • 3 stk. forårsløg
  • 2 stk. rød peber
  • 3 æg
  • 2 dl. frosne ærter
  • 400 gr. fersk kylling Filet
  • 1 tsk. tørret chiliflager
  • 4 dl. ris
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt Efter behov
  • Peber Efter behov
  • 1 håndfuld peanuts

Marinade

  • 1 spsk. riseddike
  • 1 spsk. soja
  • 1 tsk. sukker

Sådan gør du (Tryk på et trin for at strege det over)
 

  • Start med at kog risene, som anvist på emballagen.
  • Imens risene er sat over, så skær rødløg og rød peber i tynde strimler, og hak forårsløgene.
  • Skær kyllingenefileterne i små stykker og enten kog eller steg dem.
  • Varm olien ved nedsat varme i en wokpande.
  • Pisk æggene sammen og hæld dem op i wokpanden, når olien er tilpas varm uden at den "ryger", og lad dem stege i 1-2 minutter. Rør rundt med en palet og del dem op.
  • Kom rødløg, forårsløg og rød peber ved, og steg videre i 4-5 minutter.
  • Hæld de frosne ærter ved, lad dem få varmen og kom herefter kylling og chiliflagerne i panden.
  • Steg det hele i et par minutter og hæld de kogte ris i. Steg dem, til de har fået varmen og hæld så marinaden over.
  • Vend alting godt sammen i 4-5 minutter, krydr med salt og peber og kom til sidst peanuts i.

Marinade

  • Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og hældes efterfølgende i wokken.
  • Rør det godt rundt i 2-3 minutter, hvorefter retten er klar til at blive serveret.

Næringsindhold pr. portion

Calories: 691 kcalCarbohydrates: 92 gProtein: 33 gFat: 20 gSaturated Fat: 6 gTrans Fat: 1 gCholesterol: 198 mgSodium: 141 mgPotassium: 523 mgFiber: 6 gSugar: 6 gVitamin A: 799 IUVitamin C: 26 mgCalcium: 59 mgIron: 7 mg
Mere i samme kategori:
Aftensmad · Asiatisk mad
Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




mine-madopskrifter.dk

second_shiftnav_panel

Følg os